Obchodní podmínky

1.  Úvodní ustanovení a kontaktní údaje prodávajícího

2.  Uzavření kupní smlouvy

3.  Platební a dodací podmínky

4.  Odstoupení od kupní smlouvy – vrácení zboží do 14 dnů

5.  Výměna zboží

6.  Reklamační řád

7.  Ochrana osobních údajů

8. Mimosoudní vyřizování stížností spotřebitelů

 


 

1. Úvodní ustanovení a kontaktní údaje prodávajícího

 

Následující obchodní podmínky platí pro nákup v internetovém obchodě na adrese shop.texevo.cz, jehož provozovatelem je

TEXEVO s.r.o., IČ: 25953699, DIČ: CZ25953699, se sídlem Poličská 342, 539 01 HlinskoZapsaná v OR u KS v Hradci Králové, odd. C, vl..17378.

Veškeré smluvní vztahy jsou uzavřeny v souladu s právním řádem České republiky. Je-li smluvní stranou spotřebitel, řídí se vztahy občanským zákoníkem (č. 89/2012 Sb.)a zákonem o ochraně spotřebitele (č. 634/1992 Sb) a dalšími právními předpisy ve znění pozdějších předpisů. Je-li smluvní stranou podnikatel, řídí se vztahy, které neupravují tyto obchodní podmínky a které se vztahují na podnikatele, obchodním zákoníkem, č. 513/1991 Sb., vše ve znění novel.

 

Adresa pro komunikaci, zasílání dokumentů a reklamací

TEXEVO S.R.O.

POLIČSKÁ 342

539 01 HLINSKO

EMAIL: office@texevo.cz

TEL. 469 311 171

 


 

2. Uzavření kupní smlouvy

 

Ceny nabízeného zboží jsou uvedeny na webovém rozhraní včetně daně z přidané hodnoty a všech souvisejících poplatků. Při ústní nebo telefonické objednávce je vždy kupujícímu sdělena platná cena pro danou objednávku.

Dostupnost zboží v katalogu www.shop.texevo.cz je orientační a bude vždy zákazníkovi potvrzena. Odeslaná objednávka je návrh kupní smlouvy. Smluvní vztah mezi kupujícím a prodávajícím vzniká potvrzením objednávky prodávajícím.

Prodávající je vždy oprávněn v závislosti na charakteru objednávky požádat kupujícího o dodatečné potvrzení objednávky (například písemně či telefonicky).

Kupující souhlasí s použitím komunikačních prostředků na dálku při uzavírání kupní smlouvy. Náklady vzniklé kupujícímu při použití komunikačních prostředků na dálku v souvislosti s uzavřením kupní smlouvy (náklady na internetové připojení, náklady na telefonní hovory) si hradí kupující sám.

 


 

3. Platební a dodací podmínky

 

a) zaslání pomocí přepravní služby

Dle aktuálního ceníku přepravy. K nahlédnutí na http://shop.texevo.cz/cenik-dopravneho

 

b) osobní převzetí

Převzetí na našich kamenných pobočkách je ZDARMA. Platbu za zboží je možné uskutečnit pomocí platební karty nebo hotově.

Adresy prodejen TEXEVO s.r.o., kde si můžete obuv vyzvednout:

Zboží může být skladem přímo na prodejně v den odeslání objednávky nebo je rozváženo 1x týdně, a to v úterý na prodejny ČÁSLAV, HLINSKO, CHRUDIM, KUTNÁ HORA a ve čtvrtek na prodejny LITOMYŠL, SKUTEČ, HLINSKO.

Při převzetí zboží od přepravce je si vždy zkontrolujte neporušenost obalů zboží a v případě jakýchkoliv závad tuto skutečnost neprodleně oznamte přepravci.

Objednávky se snažíme doručit zákazníkovi vždy co nejdříve, po potvrzení objednávky expedujeme obvykle do 24 hodin. Objednávky doručené v pátek, sobotu a neděli budou po potvrzení odeslány následující pondělí, či úterý (platí pro zboží zaslané pomocí přepravce). Termín doručení při osobním převzetí na naší prodejně je popsán níže v odstavci "OSOBNÍ PŘEVZETÍ".

Prodávající se zavazuje prodat kupujícímu zboží v takové ceně, která byla aktuální u tohoto výrobku v okamžiku přijetí objednávky prodávajícím, k této ceně je přičteno dále poštovné. Ceny uvedené u zboží jsou platné po dobu, kdy jsou takto zobrazeny v internetovém rozhraní eshopu.

Dostupnost zboží v katalogu shop.texevo.cz je orientační a bude vždy zákazníkovi potvrzena. Odeslaná objednávka je návrh kupní smlouvy. Smluvní vztah mezi kupujícím a prodávajícím vzniká potvrzením objednávky prodávajícím.

Prodávající je vždy oprávněn v závislosti na charakteru objednávky požádat kupujícího o dodatečné potvrzení objednávky (například písemně či telefonicky).

 

EET informační oznámení
„Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.“

EET informační oznámení podle 112/2016 Sb. Zákona o evidenci tržeb, části třetí, § 25

 


4. Odstoupení od kupní smlouvy – vrácení zboží do 14 dnů

 

Kupující má v souladu s občanským zákoníkem právo do 14 dnů ode dne převzetí zboží toto zboží vrátit bez udání důvodu – tedy odstoupit od kupní smlouvy. Odstoupení od kupní smlouvy musí být odesláno prodávajícímu do 14 dnů od převzetí zboží kupujícím. Kupujícímu pak bude navrácena celá fakturovaná částka (tedy i včetně poštovného, poštovné se nevrací pouze v případě, že kupující zakoupil více párů obuvi a nevrací všechny, tzn. některý z nich si ponechává).

Pokud se rozhodnete pro odstoupení od kupní smlouvy, postupujte následovně:

 

Formulář pro odstoupení od kupní smlouvy – vrácení do 14 dnů

 

Adresát: TEXEVO s.r.o., Poličská 342, 53901 Hlinsko, adresa pro doručování elektronické pošty: office@texevo.cz, tel. 469311171.

 

Oznamuji, že tímto odstupuji od smlouvy o nákupu tohoto zboží....................

 

(číslo objednávky, popis zboží)

 

Datum objednání..................

 

Datum obdržení....................

 

Jméno a příjmení spotřebitele..................................

 

Adresa spotřebitele/spotřebitelů...............................

 

Kontaktní údaj (telefon, email)...................................

 

Bankovní účet...........................

 

Podpis spotřebitele...............................

 

(pouze pokud je tento formulář zasílán v listinné podobě)

 

Datum..............

 

 

Uložte zboží do původního obalu, a to včetně dokladu o koupi, veškeré dokumentace a příslušenství.

Stav zboží – krabice je součástí balení a je nutné ji vrátit nepoškozenou v původním stavu. Zboží nesmí být poškozené, nesmí jevit známky užívání a musí být kompletní.

Balík odešlete doporučeně. Nezasílejte na dobírku!!! Balík zaslaný na dobírku nebude převzat - zboží nechte doručit na adresu - TEXEVO s.r.o., Poličská 342, 539 01 Hlinsko.

Náklady na vrácení zboží hradí kupující.

Vrácení uhrazené částky se budeme snažit vyřešit co nejdříve. Nejdéle do 14 dnů od odstoupení od smlouvy, ovšem vždy až po doručení zboží. 

Odstoupení od smlouvy nelze akceptovat, pokud bude dopis nebo email o odstoupení od kupní smlouvy doručen prodávajícímu po lhůtě 14 dnů od převzetí zboží nebo pokud bude zboží zasláno samostatně bez předchozího, či doprovázejícího dopisu, či emailu o odstoupení.

Je-li společně se zbožím poskytnut kupujícímu dárek, je darovací smlouva mezi prodávajícím a kupujícím uzavřena s rozvazovací podmínkou, že dojde-li k odstoupení od kupní smlouvy spotřebitelem, pozbývá darovací smlouva ohledně takového dárku účinnosti a kupující je povinen spolu se zbožím prodávajícímu vrátit i poskytnutý dárek.

 

Odstoupení prodávajícího
Prodávající je oprávněn od smlouvy odstoupit do okamžiku odeslání zboží, a to v případě nedostupnosti zboží. Před odstoupením bude prodávající kontaktovat neprodleně kupujícího a dohodne se s ním na dalším možném postupu.

 


5. Výměna zboží

 

Pokud kupující po doručení zboží zjistí, že zakoupená velikost či jiný parametr obuvi mu nevyhovuje, může využít výměny zboží za jiné, případně za jinou velikost. V případě výměny za jiné zboží je kupující povinen doplatit prodávajícímu částku, o kterou je nové zboží dražší než původní, v případě, že je nové zboží levnější než původní, je naopak prodávající povinen vrátit kupujícímu částku, o kterou je toto nové zboží levnější.

Při nákupu zboží nad 1500 Kč s DPH hradí první výměnu prodávající. Kupující nese náklady na případné vrácení zboží prodávajícímu.

 


6. Reklamační řád

 

Následující reklamační řád platí pro nákup v internetovém obchodě shop.texevo.cz, jehož provozovatelem je TEXEVO s.r.o., Poličská 342, 539 01 Hlinsko, IČ:25953699 DIČ: CZ25953699.

Reklamační řád slouží k zajištění správného postupu při uplatňování a vyřizování reklamací vad spotřebního zboží. Byl vypracován ve smyslu zákona č. 40/1964 Sb., Občanského zákona v platném znění a zákona č. 634/1992 Sb., O ochraně spotřebitele v platném znění.

 

PRÁVO KUPUJÍCÍHO NA REKLAMACI VADNÉHO ZBOŽÍ


Kupující je povinen se seznámit se záručními podmínkami, stejně jako s českým návodem na užívání a řídit se uvedenými informacemi. V případě, že tak neučiní a nesprávným používáním věc poškodí, nebude moci nárokovat vzniklou vadu v rámci práva na reklamaci (odpovědnosti za vadu). Zboží musí být používáno v souladu se svým účelem užití.


Není-li prodávaná věc při převzetí kupujícím ve shodě s kupní smlouvou nebo vyskytne-li se u zakoupeného zboží vada, může kupující uplatnit u prodávajícího své právo z odpovědnosti za vady zboží.

 

Zákonná odpovědnost za vady je 24 měsíců a začíná běžet ode dne převzetí zboží. Zákonná odpovědnost za vady se nevztahuje na běžné opotřebení věci nebo jejích součástí, vzniklé užíváním.

 

Za vadu nelze považovat změnu na zboží, která vznikla v průběhu záruční doby v důsledku běžného opotřebení či nesprávného používání popř. nesprávného zásahu. To znamená, že záruční doba se nerovná době životnosti výrobku a v případě běžného opotřebení, nesprávného používání, či nesprávného zásahu nelze reklamaci uznat.

Reklamaci by měl kupující uplatnit bez zbytečného odkladu ihned po zjištění vady, aby mohla být reklamace správně posouzena a vyřízena.


Reklamace včetně odstranění vady bude vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 kalendářních dnů (včetně) ode dne jejího uplatnění nebo případně v delší lhůtě, na které se mohou prodávající s kupujícím dohodnout.


Vady odstranitelné - takové vady, kdy jejich odstraněním neutrpí vzhled, funkce a kvalita výrobků. U odstranitelných vad má kupující právo, aby byly bezplatně, včas a řádně odstraněny bez zbytečného odkladu (lhůta je 30 dnů).


Vady neodstranitelné - za neodstranitelné vady se považují takové vady, které nelze ve stanovené lhůtě beze zbytku odstranit a které brání tomu, aby výrobek mohl být řádně užíván. Jde-li o neodstranitelnou vadu, může kupující požadovat výměnu zboží za jiné bezvadné nebo zrušení kupní smlouvy. Při vyřízení reklamace výměnou reklamovaného zboží za nové, navazuje reklamační doba na dobu odpovídající první koupi.


Vyskytne-li se na zboží jiná neodstranitelná vada, jež nebrání v jeho užívání, a nepožaduje-li kupující výměnu věci, vzniká kupujícímu právo na přiměřenou slevu z ceny zboží nebo může od smlouvy odstoupit. Tatáž práva jako při výskytu neodstranitelných vad má kupující i tehdy, projeví-li se na zboží stejná odstranitelná vada i po předchozích dvou opravách nebo vyskytují-li se na zboží současně alespoň tři odstranitelné vady.

 

Postup při uplatnění reklamace

 

  • Reklamované zboží vrátí kupující čisté (pokud možno v originálním obale)
  • Spolu se zbožím předloží doklad o koupi, který slouží jako záruční list (nebo prokáže koupi jiným způsobem).
  • Dále kupující přiloží popis reklamovaných vad
  • Reklamace bude vyřízena bez zbytečného odkladu - maximálně do 30 dnů

 

Místo pro uplatnění reklamace


1
Kupující zboží předá na jedné z prodejen TEXEVO s.r.o.

2. Kupující zašle reklamované zboží pomocí dopravce na reklamační oddělení

 

1Kupující zboží předá osobně na jedné z prodejen TEXEVO s.r.o.

Adresy prodejen TEXEVO s.r.o., kde můžete obuv předat k reklamaci:


2. Kupující zašle reklamované zboží pomocí dopravce na reklamační oddělení

 

a) Před odesláním samotného zboží kupující odešle email na office@texevo.cz a uvede:

 

-       číslo objednávky,

-       datum uvedené na objednávce,

-       vzor,

-       cenu,

-       popis vady zboží,

-       číslo bankovního účtu, na který v případě uznání reklamace bude odeslána kupní cena včetně dopravného

 


b) Následně kupující odešle reklamované zboží na adresu:


TEXEVO s.r.o.,

Poličská 342,

539 01 Hlinsko.

 

Reklamované zboží zašle kupující s popisem vady a s prodejním dokladem (účtenka, daňový doklad).

 

Reklamované zboží nelze zasílat dobírkou! Takové zásilky nebudou převzaty.

Zásilky, ze kterých nebude patrné, proč k nám byly zaslány, budou vráceny odesílateli.

Je vhodné zboží zasílat v originálním obalu nebo vyhovujícím přepravním obalu, protože prodávající neručí za případné mechanické poškození zboží před jeho přijetím.

 

Rozpor s kupní smlouvou

 

V případě, že zboží při jeho převzetí kupujícím není ve shodě s kupní smlouvou, má kupující právo na to, aby prodávající bezplatně uvedl zboží do stavu, který kupní smlouvě odpovídá, a to podle požadavku kupujícího buď výměnou věci, nebo její opravou, není-li takový postup možný, může kupující požadovat přiměřenou slevu z ceny věci nebo od smlouvy odstoupit. To neplatí v případě, pokud kupující před převzetím věci o rozporu s kupní smlouvou věděl nebo rozpor s kupní smlouvou sám způsobil. Neodporuje-li to povaze věci, nebo pokud se neprokáže opak, rozpor s kupní smlouvou, který se projeví během prvních šesti měsíců ode dne převzetí věci, se považuje za rozpor existující již při převzetí zboží.

 

V případě rozporu s kupní smlouvou má spotřebitel nárok na sjednání nápravy:

- uvedením zboží do stavu odpovídajícího smlouvě - bezplatnou opravou

- přiměřeným snížením kupní ceny

- náhradním dodáním zboží

- odstoupení od smlouvy

 

Škody vzniklé při přepravě

Prodávající neručí za škody způsobené přepravcem, pokud bude kupujícímu doručena zásilka s poškozeným obalem, či zásilka deformovaná, má zákazník právo zásilku nepřevzít. V případě, že kupující převezme takovouto poškozenou zásilku, tak následnou reklamaci poškozeného zboží řeší s dopravcem.

 


7. Ochrana osobních údajů

 

  1. Společnost TEXEVO s.r.o., se sídlem Poličská 342, 53901 Hlinsko, IČ 25953699, zapsaná v OR u Krajského soudu v Hradci Králové., oddíl C., vložka 17378. (dále jen „prodávající“ nebo „správce“) zpracovává ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů)(dále jen „Nařízení“), následující osobní údaje:

    • jméno, příjmení
    • e-mailovou adresu
    • telefonní číslo
    • adresu/sídlo
  2. Výše uvedené osobní údaje je nutné zpracovat pro vyřízení objednávek a další plnění ze smlouvy, pokud mezi vámi a prodávajícím dojde k uzavření kupní smlouvy. Takové zpracování osobních údajů umožňuje čl. 6 odst. 1 písm. b) Nařízení – zpracování je nezbytné pro splnění smlouvy.

    Prodávající zpracovává tyto údaje rovněž za účelem evidence smlouvy a případného budoucího uplatnění a obranu práv a povinností smluvních stran. Uchování a zpracování osobních údajů je za výše uvedeným účelem po dobu 10 let od realizace poslední části plnění dle smlouvy, nepožaduje-li jiný právní předpis uchování smluvní dokumentace po dobu delší. Takové zpracování je možné na základě čl. 6 odst. 1 písm. c) a f) Nařízení – zpracování je nezbytné pro splnění právní povinnosti a pro účely oprávněných zájmů správce.

  3. Na e-mailovou adresu, případně telefonní číslo mohou být kupujícímu zasílány novinky a jiná obchodní sdělení, tento postup umožňuje § 7 odst. 3 zákona č.480/2004 Sb., o službách informační společnosti, pokud jej kupující neodmítne. Tato sdělení lze kdykoliv jakýmkoliv způsobem – například zasláním e-mailu nebo proklikem na odkaz v obchodním sdělení – odhlásit.

  4. Zpracování osobních údajů je prováděno Miroslavou Votavovou, tedy správcem osobních údajů. Osobní údaje pro tohoto správce zpracovávají také zpracovatelé:

    • Poskytovatelem služby eshopu, provozované firmou AZ Computers, sídlem Na Pančavě 593, 53851 Chrast, DIČ: CZ8102243138. 

    Osobní údaje nebudou předány do třetích zemí mimo EU.

  5. Správce nemá osobu tzv. pověřence. Správce lze kontaktovat na emailové adrese office@texevo.cz.

  6. Správce osobních údajů, jakožto provozovatel webové stránky shop.texevo.cz, užívá na této webové stránce soubory cookies, které jsou zde užity za účelem:

        • měření návštěvnosti webových stránek a vytváření statistik týkající se návštěvnosti a chování návštěvníků na webových stránkách
        • základní funkčnosti webových stránek

    • Sběr cookies za účelem uvedeným výše může být považováno za zpracování osobních údajů. Takové zpracování je možné na základě zákonného důvodu - oprávněného zájmu správce, a umožňuje ho čl. 6 odst. 1 písm. f) Nařízení.
    • Webové stránky lze používat i v režimu, který neumožňuje sbírání údajů o chování návštěvníků webu – tento režim je možný buďto nastavit v rámci nastavení prohlížeče, nebo je možné vznést proti takovému sběru na základě oprávněného zájmu správce námitku dle čl. 21 Nařízení, která je dostupná v dolní části webových stránek. Vaše námitka bude vyhodnocena bezodkladně. Cookies nezbytné pro funkčnost webu budou uchovány pouze po dobu nezbytně nutnou pro fungování webu.
    • Vznese-li návštěvník námitku proti zpracování technických cookies nezbytných pro fungování webových stránek, nelze v takovém případě zaručit plnou funkčnost a kompatibilitu webových stránek.
    • Cookies, které jsou sbírány za účelem měření návštěvnosti webu a vytváření statistik týkající se návštěvnosti a chování návštěvníků na webu, jsou posuzovány v podobě hromadného celku a v anonymní podobě, která neumožňuje identifikaci jednotlivce.
    • Shromážděné cookies soubory jsou zpracovány dalšími zpracovateli:
      • Poskytovatelem služby Google Analytics, provozované společností Google Inc., sídlem 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA
  7. Vezměte, prosíme, na vědomí, že podle Nařízení máte právo:

    • zrušit kdykoliv zasílání obchodních sdělení,
    • vznést námitku proti zpracování na základě oprávněného zájmu správce,
    • požadovat po nás informaci, jaké vaše osobní údaje zpracováváme,
    • vyžádat si u nás přístup k těmto údajům a tyto nechat aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení zpracování,
    • požadovat po nás výmaz těchto osobních údajů, výmaz provedeme, pokud to nebude v rozporu s platnými právními předpisy nebo oprávněnými zájmy správce,
    • na přenositelnost údajů, pokud se jedná o automatizované zpracování na základě souhlasu nebo z důvodu plnění smlouvy,
    • požadovat kopii zpracovávaných osobních údajů,
    • na účinnou soudní ochranu, pokud máte za to, že vaše práva podle Nařízení byla porušena v důsledku zpracování vašich osobních údajů v rozporu s tímto Nařízením,
    • podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů.

 

 

8. Mimosoudní vyřizování stížností, sporů spotřebitelů

K mimosoudnímu řešení spotřebitelských sporů z kupní smlouvy je příslušná Česká obchodní inspekce, se sídlem Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, IČ: 000 20 869, internetová adresa: http://www.coi.cz. Platformu pro řešení sporů on-line nacházející se na internetové adrese http://ec.europa.eu/consumers/odr je možné využít při řešení sporů mezi prodávajícím a kupujícím z kupní smlouvy.

Evropské spotřebitelské centrum Česká republika, se sídlem Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, internetová adresa: http://www.evropskyspotrebitel.cz je kontaktním místem podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 524/2013 ze dne 21. května 2013 o řešení spotřebitelských sporů on-line a o změně nařízení (ES) č. 2006/2004 a směrnice 2009/22/ES (nařízení o řešení spotřebitelských sporů on-line).